Workshops

Vanaf 2016 verzorgt Herman thema-workshops op zondagochtend waarin Body Reset gecombineerd wordt met andere bewustwordings-technieken. Hieronder een overzicht.


 

1 maart 2020 - Body Reset special - Luisteren met je hele lichaam

Alles wat we horen verwerken we meteen in ons hoofd. Wat zegt iemand, wat bedoelt hij? Bij muziek komt de ervaring al meer in je lichaam (in je hart). Maar… je kan met je hele lichaam geluid ervarenIn deze workshop werken we via Body Reset naar een ontspannen lichaam. We brengen met specifieke Feldenkrais oefeningen stap voor stap klank en resonantie in alle ruimtes van ons lichaam. De ontspanning wordt dieper en je kan ervaren dat je hele lichaam kan communiceren. In het luisteren ben je ontvankelijk wat er door je heen kan komen. De innerlijke houding van luisteren is een soort mediteren en als dat vanuit een diep ontspannen lichaam gebeurt kan je je heel verbonden voelen. De totale ontspanning aan het eind kan echt als een bevrijding voelen. Body Reset maakt spanning in je spieren los en dat heeft een directe uitwerking op de patronen waarmee die spanning tot stand kwam (haast, faalangst, veel verantwoording voelen). In deze workshop kom je los van fysieke en emotionele patronen en je kan je overgeven aan de ervaring van rust en vertrouwen in jezelf.  
De workshop wordt afgesloten met het zingen van een Mantra. Hiermee kan de ervaring van het in verbinding zijn versterkt worden. We werken samen naar harmonie en richten ons op de Goddelijke creatieve krachten die er door ons heen kunnen komen

5 april 2020 - Body Reset en klank - (zingen)

Deze ochtend doen we speciale oefeningen waarmee je je lichaam (liggend op de grond) ‘schoon’ zingt. Dit is niet cultureel-mooi zingen, maar je lichaam in een trilling zetten waarmee je op een diep niveau spanning los kan maken. Het resultaat verdiept de ontspanning van de Body Reset. Er is speciaal aandacht voor de maximale doorstroming van de energie door de wervelkolom. Het voelt als een bevrijding als de energie daar weer vrij stroomt. Na de pauze zingen we een Mantra en dit werkt nog verder door op het weer in harmonie brengen van je onderbewustzijn, het niveau waar je emoties verwerkt en opslaat. De Body Reset brengt op fysiek niveau rust en balans en na het Mantra zingen ben je ontvankelijk voor een meditatief moment. 
Met de Body Reset maak je langzaam blokkades los en dat heeft ook effect op de patronen in jezelf waarmee die blokkades tot stand kwamen. Je komt in een staat waar niets meer hoeft, waar geen prikkels meer zijn. Als je met regelmaat Body Reset doet werkt het preventief en kan je beter omgaan met stress. 

10 mei 2020 - Body Reset en de Adem
We hebben allemaal een druk bestaan en veel spanning wordt in je lichaam opgeslagen. Bij veel mensen werkt dit uit in een ‘hoge’ korte ademhaling, waarin alleen de borst ademt en de buik niet meer meedoet. Door stress hebben veel spieren een hoge spanning en dat krijg je moeilijk ‘op commando’ weer los. Dan biedt de Body Reset een uitkomst.
In deze workshop werken we met gerichte oefeningen die de ademhaling weer groot en diep maakt. Het hele diafragma wordt geactiveerd. Je lichaam ademt weer totaal en daarmee komt er ook ruimte in je bewustzijn. Bij veel oefeningen koppel je je adem los van je bewegingen en daarmee reset je jezelf op een diep niveau naar ontspanning en loslaten. Je komt totaal tot rust. Je komt in het bewustzijn dat alleen ‘waarneemt’, zonder haast en zonder oordeel. Daar ben je vrij..... Kom het ervaren

••• De workshops zijn van 10.30 tot 13.00 uur in:

FLOW PLAZA Zaanenstraat 18 2022 CP Haarlem
Kosten: €25,- - of een 3-rittenkaart voor €55,-

Aanmelden via een mail naar: info AT bodyreset DOT org
en storting van €25,- (of €55,-) op:
NL35 INGB 0003 9089 75 t.n.v. H. van Tuyl te Haarlem.

Annulering tot 24 uur voor aanvang is kosteloos. Daarna zijn er administratiekosten.

* Draag bij voorkeur kleding die los om je lijf zit (joggingpak)