De Praktijk
 

Een Body Reset sessie duurt ± 75 minuten. Veel oefeningen worden liggend op de grond gedaan en de bewegingen zijn klein en langzaam. Sommige bewegingen worden eerst ‘voorgesteld’ voordat je ze werkelijk uitvoert. Hiermee wordt de programmering van de beweging in je hersenen ook gereset. Soms leg je een object (een balletje of een rond houtje) onder je lichaam en het gewicht van je lichaam en de bewegingen eromheen zorgen ervoor dat de spieren plaatselijk opgerekt worden. Je spieren geven langzaam toe aan de ontspanning en dat kan een gevoel van bevrijding brengen. Elke les eindigt met een rust-periode, waarin je helemaal toegeeft aan de ontspanning.

Omdat we te maken hebben met bewegingspatronen die we al lang doen, is ons lichaam niet in één keer volledig ‘gereset’. Als je regelmatig Body Reset doet, wordt je lichaam steeds flexibeler. Je wordt je steeds bewuster van wat er in je lichaam gebeurt. Op den duur herstelt je lichaam zichzelf als je b.v. je schouders te gespannen houdt. Dan gaat het preventief werken. Je blijft soepeler en je kan beter omgaan met stress.

Ons lichaam is een spiegel van hoe we omgaan met onszelf. Veel mensen dragen boosheid, angst of verdriet met zich mee en dat heeft zich vastgezet in het lichaam. Doordat je je spieren op een diep niveau losmaakt kunnen er emoties loskomen. Het advies is dit helemaal toe te laten. In het naar ontspanning brengen van je lichaam kunnen deze onderbewuste gevoelens ook ‘gereset’ worden. De ontspanning na zo’n les kan heel diep zijn.