De Resetters

De Body Reset is geboren vanuit de grote interesse die Isabel Camps Palau had voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zij leerde tijdens haar studie fysiotherapie in Barcelona de bewegingsmethodes van Mézières, Bertherat en Munné Ramos kennen. In 2000 komt zij naar Nederland en daar leert zij de methode Pilates. Door haar werk als fysiotherapeut en Pilates docent ontwikkelt zij een groot praktisch inzicht in de mogelijkheden van het menselijk lichaam. De essentie van de bovengenoemde bewegingsmethoden (de kleine geconcentreerde bewegingen) heeft zij altijd gekoesterd en zij heeft ermee geëxperimenteerd. De aandacht ligt hier vooral bij het ervaren van het lichaam als instrument.
 

In 2012 brengt zij Herman van Tuijl in contact met deze ‘kleine bewegingen met een groot effect’. Hij ziet het grote potentieel van deze technieken en hij stimuleert haar deze nieuwe inzichten omtrent het zo functioneel mogelijk houden van het menselijk lichaam als een op zichzelf staande bewegingsmethode te gaan brengen. Hij bedenkt de naam Body Reset en samen werken zij aan het perfectioneren van een aantal oefeningen. In deze samenwerking ontstaan de oefeningen waarin het gebruik van de zangstem de beoogde effecten  versterkt. Ook het arsenaal aan hulpmiddelen groeit in hun samenwerking. Herman begeleidt vanaf 1988 groepen naar bewustwording en meditatie en hij heeft een grote kennis van het menselijk bewustzijn (abpcs.nl). Vanaf 2001 geeft hij de AlphaBeth training, waarin de adem en het lichaamsbewustzijn centraal staan. Hij leerde de basis-oefeningen van Isabel en deed recent een cursus Feldenkrais. Hij integreert nu de Body Reset in de Adem-Bewustzijns training (abtr.nl).

Isabel keerde in 2019 terug naar haar roots en noemt haar lessen nu Postural Reconstruction. Zij geeft wekelijks Postural Reconstruction bij sportschool Reshape your Body in Haarlem Noord. Als je specifieke problemen hebt in je lichaam kan je een privé-sessie met haar regelen.

Herman geeft wekelijks Body Reset op woensdag-avond en hij geeft Body Reset als onderdeel van de cursus Spirituele bewustwording (maandag-avond in Flow Plaza).