Workshops

Vanaf 2016 verzorgt Herman thema-workshops op zondagochtend waarin Body Reset gecombineerd wordt met andere bewustwordings-technieken. Hieronder vind je een overzicht.

24 december 2023 - Body Reset - ontspannen de feestdagen in

Het was het jaartje wel en je bent toe aan een diepe rust (het is aan te raden om al je boodschappen binnen te hebben). We doen deze ochtend speciale oefeningen waarmee we onszelf helemaal tot rust brengen. Na de fysieke oefeningen gaan we ons lichaam (liggend op de grond) ‘schoon’ zingen. Je zet je lichaam in een trilling waarmee er op een diep niveau spanning los kan komen. Het resultaat verdiept de ontspanning van de Body Reset. Er is speciaal aandacht voor de maximale doorstroming van de energie door de wervelkolom. Het voelt als een bevrijding als de energie daar weer vrij stroomt. Met de Body Reset maak je langzaam blokkades los en dat heeft effect op de patronen in jezelf waarmee die blokkades tot stand kwamen. Je komt in een staat waar niets meer hoeft, waar geen prikkels meer zijn. 
Na de pauze zingen we een Mantra en dit werkt nog verder door op het in harmonie brengen van je onderbewustzijn (waar je je emoties verwerkt en opslaat). De Body Reset brengt op fysiek niveau rust en balans en na het Mantra zingen ben je ontvankelijk voor een meditatief moment. Dit alles binnen de essentie van kerst.

4 februari 2024 - Body Reset en klank - (zingen)

Deze ochtend doen we speciale oefeningen waarmee je je lichaam (liggend op de grond) ‘schoon’ zingt. Dit is niet cultureel-mooi zingen, maar je lichaam in een trilling zetten waarmee je op een diep niveau spanning los kan maken. Het resultaat verdiept de ontspanning van de Body Reset. Er is speciaal aandacht voor de maximale doorstroming van de energie door de wervelkolom. Het voelt als een bevrijding als de energie daar weer vrij stroomt. Na de pauze zingen we een Mantra en dit werkt nog verder door op het weer in harmonie brengen van je onderbewustzijn, het niveau waar je emoties verwerkt en opslaat. De Body Reset brengt op fysiek niveau rust en balans en na het Mantra zingen ben je ontvankelijk voor een meditatief moment
Met de Body Reset maak je langzaam blokkades los en dat heeft ook effect op de patronen in jezelf waarmee die blokkades tot stand kwamen. Je komt in een staat waar niets meer hoeft, waar geen prikkels meer zijn. Als je regelmatig Body Reset doet werkt het preventief en kan je beter omgaan met stress. 

17 maart 2024Body Reset en de Adem
We hebben allemaal een druk bestaan en veel spanning wordt in je lichaam opgeslagen. Bij veel mensen werkt dit uit in een ‘hoge’ korte ademhaling, waarin alleen de borst ademt en de buik niet meer meedoet. Door stress hebben veel spieren een hoge spanning en dat krijg je moeilijk ‘op commando’ weer los. Dan biedt de Body Reset een uitkomst.
In deze workshop werken we van boven tot onder door het lichaam en plaatselijk maken we de ademhaling weer groot en diep. Je komt steeds dichter bij de vrije adem, zoals hij in het begin van je leven bewoog. Je lichaam ademt weer totaal en daarmee komt er ook ruimte in je bewustzijn. Bij veel oefeningen koppel je je adem los van je bewegingen en daarmee reset je jezelf op een diep niveau naar ontspanning en loslaten. Je komt totaal tot rust. Je komt in het bewustzijn dat alleen ‘waarneemt’, zonder haast en zonder oordeel. Daar ben je vrij..... Kom het ervaren. 

21 april 2024 - Body Reset - Aarding en vertrouwen

In ons dagelijkse leven is er veel activiteit in onze hersenen, in ons hoofd. Dat moet je ook doen, want je moet een hoop rgelen. Maar als er tumult of angst is, heb je weinig aan een hard denkend hoofd. Toch kan je jezelf altijd vasthouden aan jezelf, letterlijk aan en in je eigen lichaam. Vertrouwen is een lichamelijke ervaring
In deze workshop maken we met Body Reset de spieren in bekken, schouders en nek zachter en geleidelijk kan je toegeven aan een totale ontspanning. Daarna werken we via een specifieke oefeningen naar meer bewustzijn in ons bekken, onze hara, waarin we onze aarding kunnen ervaren. Een onderdeel van deze workshop is het ritmisch bewegen op muziek, waarin we zo veel mogelijk het lichaam zelf laten bepalen hoe het beweegt. Dit om de vrije doorloop van energie in je bekken weer helemaal vrij te maken. 
Deze workshop staat in het teken van ontspanning en bewustwording van de hara en de oerritmes die door ons heengaan. We besluiten de workshop met een toepasselijke Sanskriet Mantra.

2 juni 2024– - Body Reset en het hart.

We zijn gewend ons lichaam te besturen vanuit ons hoofd. Dat is hard nodig in deze mentale wereld. Maar de diepe keuzes over je leven neem je in je hart. Je hoofd geeft constant seintjes die je lichaam moet uitvoeren en door de gewenning van jaren zijn sommige spiergroepen onnodig veel spanning gaan vasthouden. In deze workshop maken we via Body Reset de spieren in bekken en schouders en nek zachter en geleidelijk kan je toegeven aan een totale ontspanning. Daarna werken we via een specifieke oefeningen met beweging en klank naar nog meer sensitief voelen in je lichaam. Je hart zit in het midden van je lichaam. In het Latijn is het zo logisch: je Cor is het centrum van je Corpus.....
Deze workshop staat in het teken van ontspanning en bewustwording. Ons hart is onze connectie met de schepping, de natuur en de mensen om je heen. Het werkt twee kanten op: in de workshop ben je liefdevol voor jezelf (je geeft jezelf een welverdiende ontspanning) en daardoor ben je beter in staat liefdevol voor anderen te zijn. Je lichaam is oke, jij bent oke en je hart kan eindeloos uitgeven. We besluiten de workshop met een Hebreeuwse Mantra naar Yeheshuvahah.

••• De workshops zijn van 10.30 tot 13.00 uur in:

FLOW PLAZA Zaanenstraat 18 2022 CP Haarlem
Kosten: €25,- - of een 3-rittenkaart voor €60,-

Aanmelden via een mail naar: info@bodyreset.org
en storting van €25,- (of €60,-) op:
NL35 INGB 0003 9089 75 t.n.v. H. van Tuyl te Haarlem.

Annulering tot 24 uur voor aanvang is kosteloos. Daarna zijn er administratiekosten.

* Draag bij voorkeur kleding die los om je lijf zit (joggingpak)