Workshops

Vanaf 2016 verzorgt Herman thema-workshops op zondagochtend waarin Body Reset gecombineerd wordt met andere bewustwordings-technieken. Hieronder vind je een overzicht.

15 januari 2023 - Body Reset en klank - (zingen)

Deze ochtend doen we speciale oefeningen waarmee je je lichaam (liggend op de grond) ‘schoon’ zingt. Dit is niet cultureel-mooi zingen, maar je lichaam in een trilling zetten waarmee je op een diep niveau spanning los kan maken. Het resultaat verdiept de ontspanning van de Body Reset. Er is speciaal aandacht voor de maximale doorstroming van de energie door de wervelkolom. Het voelt als een bevrijding als de energie daar weer vrij stroomt. Na de pauze zingen we een Mantra en dit werkt nog verder door op het in harmonie brengen van je onderbewustzijn (waar je je emoties verwerkt en opslaat). De Body Reset brengt op fysiek niveau rust en balans en na het Mantra zingen ben je ontvankelijk voor een meditatief moment
Met de Body Reset maak je langzaam blokkades los en dat heeft ook effect op de patronen in jezelf waarmee die blokkades tot stand kwamen. Je komt in een staat waar niets meer hoeft, waar geen prikkels meer zijn. Als je regelmatig Body Reset doet werkt het preventief en kan je beter omgaan met stress. 

12 februari 2023 - Body Reset special - Luisteren met je hele lichaam

Alles wat we horen verwerken we meteen in ons hoofd. Wat zegt iemand, wat bedoelt hij? Bij muziek komt de ervaring al meer in je lichaam (in je hart). Maar… je kan met je hele lichaam geluid ervaren. In deze workshop werken we via Body Reset naar een ontspannen lichaam. We brengen met specifieke Feldenkrais oefeningen stap voor stap klank en resonantie in alle ruimtes van ons lichaam. De ontspanning wordt dieper en je kan ervaren dat je hele lichaam kan communiceren. In het luisteren ben je ontvankelijk wat er door je heen kan komen. De innerlijke houding van luisteren is een soort mediteren en als dat vanuit een diep ontspannen lichaam gebeurt kan je je heel verbonden voelen. De totale ontspanning aan het eind kan echt als een bevrijding voelen. Het loskomen van spanning in je spieren heeft een directe uitwerking op de patronen waarmee die spanning tot stand kwam (haast, faalangst, veel verantwoording voelen). In deze workshop kom je los van fysieke en emotionele patronen en je kan je overgeven aan de ervaring van rust en vertrouwen in jezelf.  
De workshop wordt afgesloten met het zingen van een Mantra. Hiermee kan de ervaring van het in verbinding zijn versterkt worden. We werken samen naar harmonie en richten ons op de Goddelijke creatieve krachten die er door ons heen kunnen komen.

19 maart 2023Body Reset en de Adem
We hebben allemaal een druk bestaan en veel spanning wordt in je lichaam opgeslagen. Bij veel mensen werkt dit uit in een ‘hoge’ korte ademhaling, waarin alleen de borst ademt en de buik niet meer meedoet. Door stress hebben veel spieren een hoge spanning en dat krijg je moeilijk ‘op commando’ weer los. Dan biedt de Body Reset een uitkomst.
In deze workshop werken we van boven tot onder door het lichaam en plaatselijk maken we de ademhaling weer groot en diep. Je komt steeds dichter bij de vrije adem, zoals hij in het begin van je leven bewoog. Je lichaam ademt weer totaal en daarmee komt er ook ruimte in je bewustzijn. Bij veel oefeningen koppel je je adem los van je bewegingen en daarmee reset je jezelf op een diep niveau naar ontspanning en loslaten. Je komt totaal tot rust. Je komt in het bewustzijn dat alleen ‘waarneemt’, zonder haast en zonder oordeel. Daar ben je vrij..... Kom het ervaren. 

16 april 2023 - Body Reset - Aarding en vertrouwen

In ons dagelijkse leven is er veel activiteit in onze hersenen, in ons hoofd. Dat moet je ook doen, want je moet een hoop rgelen. Maar als er tumult of angst is, heb je weinig aan een hard denkend hoofd. Toch kan je jezelf altijd vasthouden aan jezelf, letterlijk aan en in je eigen lichaam. Vertrouwen is een lichamelijke ervaring
In deze workshop maken we met Body Reset de spieren in bekken, schouders en nek zachter en geleidelijk kan je toegeven aan een totale ontspanning. Daarna werken we via een specifieke oefeningen naar meer bewustzijn in ons bekken, onze hara, waarin we onze aarding kunnen ervaren. Een onderdeel van deze workshop is het ritmisch bewegen op muziek, waarin we zo veel mogelijk het lichaam zelf laten bepalen hoe het beweegt. Dit om de vrije doorloop van energie in je bekken weer helemaal vrij te maken. 
Deze workshop staat in het teken van ontspanning en bewustwording van de hara en de oerritmes die door ons heengaan. We besluiten de workshop met een toepasselijke Sanskriet Mantra.

28 mei 2023 - Body Reset en het hart.

We zijn gewend ons lichaam te besturen vanuit ons hoofd. Dat is hard nodig in deze mentale wereld. Maar de diepe keuzes over je leven neem je in je hart. Je hoofd geeft constant seintjes die je lichaam moet uitvoeren en door de gewenning van jaren zijn sommige spiergroepen onnodig veel spanning gaan vasthouden. In deze workshop maken we via Body Reset de spieren in bekken en schouders en nek zachter en geleidelijk kan je toegeven aan een totale ontspanning. Daarna werken we via een specifieke oefeningen met beweging en klank naar nog meer sensitief voelen in je lichaam. Je hart zit in het midden van je lichaam. In het Latijn is het zo logisch: je Cor is het centrum van je Corpus.....
Deze workshop staat in het teken van ontspanning en bewustwording. Ons hart is onze connectie met de schepping, de natuur en de mensen om je heen. Het werkt twee kanten op: in de workshop ben je liefdevol voor jezelf (je geeft jezelf een welverdiende ontspanning) en daardoor ben je beter in staat liefdevol voor anderen te zijn. Je lichaam is oke, jij bent oke en je hart kan eindeloos uitgeven. We besluiten de workshop met een Hebreeuwse Mantra naar Yeheshuvahah.

25 juni 2023 - Body Reset en klank - (zingen)

Deze ochtend doen we speciale oefeningen waarmee je je lichaam (liggend op de grond) ‘schoon’ zingt. Dit is niet cultureel-mooi zingen, maar je lichaam in een trilling zetten waarmee je op een diep niveau spanning los kan maken. Het resultaat verdiept de ontspanning van de Body Reset. Er is speciaal aandacht voor de maximale doorstroming van de energie door de wervelkolom. Het voelt als een bevrijding als de energie daar weer vrij stroomt. Na de pauze zingen we een Mantra en dit werkt nog verder door op het weer in harmonie brengen van je onderbewustzijn, het niveau waar je emoties verwerkt en opslaat. De Body Reset brengt op fysiek niveau rust en balans en na het Mantra zingen ben je ontvankelijk voor een meditatief moment
Met de Body Reset maak je langzaam blokkades los en dat heeft ook effect op de patronen in jezelf waarmee die blokkades tot stand kwamen. Je komt in een staat waar niets meer hoeft, waar geen prikkels meer zijn. Als je regelmatig Body Reset doet werkt het preventief en kan je beter omgaan met stress. 

••• De workshops zijn van 10.30 tot 13.00 uur in:

FLOW PLAZA Zaanenstraat 18 2022 CP Haarlem
Kosten: €25,- - of een 3-rittenkaart voor €60,-

Aanmelden via een mail naar: info@bodyreset.org
en storting van €25,- (of €60,-) op:
NL35 INGB 0003 9089 75 t.n.v. H. van Tuyl te Haarlem.

Annulering tot 24 uur voor aanvang is kosteloos. Daarna zijn er administratiekosten.

* Draag bij voorkeur kleding die los om je lijf zit (joggingpak)